fredag 31. juli 2015

Tre uker i valpe-kassa
Alle sammen vokser og legger godt på seg. De er oppe og vakler rundt i kassa. De har også begynt å lage litt lekelyder og har så vidt begynt å bli litt opptatt av hverandre i våken tilstand. 
Tung i hodet og klar for en hvil igjen


Så er det på tide med en opptelling og vask

Hva skjer?

om jeg strekker meg bittelitt til nå så kan jeg stjele en liten sup..

Pelsstell tar Lilly alvorlig

Endelig sol og behagelig å være ute

Spaniel-oppheng selvfølgelig (er egentelig svart, men sola stjal fargen)

Stemorsblomsten er en enkel blomst å ha i hagen. For noen uker siden hadde rådyra skrelt denne krukka helt ned, men nå blomstrer den som bare det.

..og så ble plenen klippet..

mandag 27. juli 2015

Sibbe har trent blodspor
Sporet ble lagt i i går kveld. Etter å ha godgjort seg i blåbærterrenget med bærplukkere, bar det avgårde ut for å finne skanke. Det er virkelig en motivasjonsfaktor for Sibbe. 
Her er sporet, vil du være med, så heng på
Etter en runde oppe i terrenget bar det over asfaltveien og langs autovernet..

Full konsentrasjon..

Mål!! Skanken er funnet!!

Hjortefot smaker fortreffelig

Trøtt og sliten, men veldig fornøyd
Takk til Aina som la ut et flott sport til oss og minnet hundefører om å følge hunden selv om det bar over asfaltveien og langs autovern. Sibbe var ikke i tvil, men jeg var en smule skeptisk. 
Godt jobba Sibbe, du er kjempeflink!

fredag 24. juli 2015

D-kullet har blitt to uker

En liten klump med søte små.
Mamma Alva er flink og mater, steller og vasker de små.   

Stort sett hva dagen består i.


Sibbe, den luringen har vært i gryta med havregrøt. Grøtrestene i ørene avslørte han der.

Fremdelses stille og rolig i valpekassen. Valpene har fått sitt første klo-klipp og ormekur er gitt til både små og store. Valpene begynner nå å reise seg opp og ta de første vaklende skritt på alle fire og øynene begynner å åpnes.

Det meste av arbeidet med valpene er det Alva som tar seg av. Mitt arbeid består mest i å gi Alva og Sibbe mat. Alva får fortiden en variert kost som består av våtfor, valpefor og havregrøt. Hun forlanger mat flere ganger om dagen og det mener Sibbe ikke er helt retferdig. Så i dag tok han saken i egene "hender". Han stjal grøten som stod til avkjøling på kjøkkenbenken. Gryta var slikket 100% rein.. 

Nå begynner det å bli mer liv i kassa og det gleder jeg meg til selv om det betyr mer arbeid..vi er klar..

fredag 17. juli 2015

Valpene har blitt en uke gamle
Liten sort/hvit gutt
Rosene lukter fantastisk godt

To søte små som sover så godt

Valpene vokser og trives. De spiser og sover og spiser og sover.. Alva passer godt på de søte små. De mater, vaskes og stulles med av mammaen.  Hun går litt i fra dem nå og har vært litt ute i hagen sammen med meg i dag. 

I dag har det faktisk vært ordentlig sommervær med over 20 grader og vindstille. Det har blitt benyttet til kantklipping, luking og rydding i hagen. Blomstene trives og for første gang på fire år så har jeg klart å holde rådyrene borte fra rosene slik at jeg kan nye synet og den fantastiske gode roseduften.





Og så kom regnet. Det positive må vel være at planter og plen fikk en omgang med gjødsel.






fredag 10. juli 2015

Kennel Ostirana`s D-kull født 10.07.2015
 
Nesten rent gutte-lag. 5 gutter (4 black and tan + en sort/hvit) og en sort/hvit tispe                                     




                                          




 
Far: Pygmalia`s Bergmarkis, Mackan
Mor: N Vhc Desperado`s Alva
 
Det har vært en lang natt og dag. Alva startet oppblokking i går ettermiddag og har jobbet gjennom hele natten. Hun hadde noen små pauser tidlig på morgenen der hun sov litt innimellom. Klokken ni i morges ankom førsteman, en flott stor gutt. Etter det så kom det som perler på en snor uten komplikasjoner. Jeg hadde fantastisk hjelp av Aina, tusen takk. Det er alltid godt å ha hjelp og selskap mens det står på.
Sliten, men fornøyd mamma

Kjempeflink mamma som vakser og steller de små

Sibbe har vært fantastisk tolmodig onkel. Han ser litt trøtt ut han også etter en våkenatt der han har vært portvakt utenfor valperommet. Gamle, snille tolmodige gubben. Valpene er heldige som får en slik god onkel å leke med etter hvert.
 
 

mandag 6. juli 2015

Fotodag med Spaniel-klubben

På søndag som var hadde vi en flott dag på Borestranda og ved Eikelivannet

Aina Sunde tok dette fine bilde av Alva som apporterer fasan.



Mens vi venter

Jeg får benytte tiden nå til å oppdatere bloggen. I dag er første feriedag og regnet høljer ned. Jeg tror hundene er mer komfertable med denne temperaturen på + 15 enn opp mot + 25 som vi har hatt de siste dagene. 
I dag går vi inn i uke 9 i drektigheten til Alva. Hun er stor og tung og ligger stort sett på gulvet og peser. Tempen er målt og ligger rundt 38 som er ca normalt for henne. Det er ikke så mye aktivitet på henne nå med unntak av lufteturer. Vi har fått i hus det som trengs til fødselen (tror jeg). Valpekassa på plass, masse aviser, stikk-laken og vekta er klar.
Alva har vært sprek og i god form hele tiden og vi har vært med på mye. Vi har gått spor, trent smeller og vært på fotokurs.
                                                      


Alva som fotomodell med ører som blafrer i vinden. Vi hadde en flott dag på Borestranden sammen med med medlemmer av Spanielklubben med Hans Hodne som mentor.

Med to hunder som IKKE synes om å stå oppbundet ble det litt mindre bilder tatt av meg, men det ble tatt mange vakre bilder av våre spaniels både på land og til vanns. 
 
 
Her har vi en spinger i full fart etter dummien på vann, jeg mener at det er minsten til Tor Magne som er i fart.





 
Kjedelig synes Sibbe....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 .. bli plassert på sidelinja