torsdag 30. mai 2013

Gress under føttene for første gang

Deilig ute med sommervarme og god plass. I ettermiddag fikk alle valpene komme ut i hagen og boltre seg for første gang. Det har vært mange fine dager med sol på dagtid, men så har regnet kommet på ettermiddag når jeg kom hjem fra jobb. Men i dag holdt finværet hele dagen. Først fikk Sibbe og Alva en flott tur sammen med Aina og Flashie der Sibbe tok seg et laaangt bad. Etterpå ble det fotoseanse i hagen av valpene.
 



søndag 26. mai 2013

I dag er valpene 4 uker
De har fått luftet seg ute i solen og fått kloklipp igjen. Veiing på også til for å få riktig dose med ormekur. Vi må nok bytte ut "vektskålen" til noe større nå. De spiser og vokser som ugress. Fast føde går ned på høykant og som spaniels flest er også disse småtrolla glad i mat.
Tennene begynner å komme på plass og bittene har blitt sjekket. Alle har flotte bitt pr i dag og satser på at de forblir slik. Vi har hatt mye besøk de siste dagene og de sjarmerer selvfølgelig alle som kommer.

tirsdag 21. mai 2013

Tiden flyt og valpene vokser og "barselpermen" går mot slutten.

Den som sover synder ikke
Her er lille-frøkna i haneflokken. God og mett og trøtt. Og slik går nå dagene her. Valpene spiser, leker litt og så sovner de igjen. Det må være godt å være valp. Nå har de begynt å få fast føde og det går ned på høykant. De ligger langflate i matskåla og spaserer rundt i maten. Alva her en liten jobb etterpå å holde dem rene. Sibbe har bare så vidt fått lov å sjekke ut hva det er så lager sånn merkelig lyd inne på det "hemmelige" rommet. Han var ikke særlig imponert. Snuste litt for så forlate åstedet.

Vi har jo hatt noen fantastisk flotte, varme dager. Det ble jo sommer på en-to-tre. Overgangen fra nesten-vinter-temperatur ble i meste laget for Alva og Sibbe. Vi måtte ha oss noen turer opp i vannet her for å avkjøle. Jeg hadde plantet litt sommerblomster noe som rådyrene tydeligvis satte stor pris på. Ser at staudene også har fått hard beskjæring i løpet av natta.

I dag er siste dag av "barselpermisjonen" og i morgen er det tilbake på jobb. Det kan bli godt å komme utav valpebobla og snakke om andre ting enn hund. Tre og ei halv uke har gått utrolig fort.

søndag 12. mai 2013

Valpene er 2 uker i dag.

Nå er valpene oppe og "går", i allefall stabber rundt og utforsker. Øynene har så vidt begynt å åpne seg. Vi har hatt Den store kloklippe-dagen der alle firbeinte inkludert katten har fått trimma klør. Det er jammen ikke enkelt å klippe klør på 2 uker gamle valper, da kreves det godt syn og en søvnig valp. Den første ormekuren er fortært og til uka står omgang nr 2 for tur. Alva og jeg har tatt opp litt lydighetstrening i hagen slik at hun får trimma hjerne i barselpermen. Hun har ikke glemt gamle kunster og jeg tror hun synes det var kjekt. For å holde litt på formen til Sibbe og meg har vi vår faste joggerunde som vi tar et par-tre ganger i uke. Det merkes at Sibbe er stiv i skuldrene for farten er ikke stor i trav. (godt for meg) Vi må nok tilbake til Marit for mer fysioterapi og ultralyd etter hvert.

Ny seng, eller gammel barneseng blir som ny (hundeseng)

Jeg har omorganisert litt på valperommet og da ble det ikke plass til denne senga. Jeg satt den derfor på gangen og da var det ikke lenge før begge hundene fant ut at den var jammen god å ligge i.

søndag 5. mai 2013

Valpene er 1 uke i dag

 
Valpene vokser som ugress så det tyder på at Alva produserer nok melk til gjengen. To av dem hang litt etter i vekt, men de legger også på seg. Det skjer jo ikke så veldig mye utenom mat og søvn hos de små. Utenom spisetiden er det ro. For meg er det litt mer travelt. Alva krever mat med hyppige intervaller. Når hun synes at jeg er litt treg kommer hun ned og inn på kjøkken bare for å si fra at nå er det på tide med mer mat. Det blir litt labert med tur på Sibbe, men vi forsøker å få oss en liten tur i nabolaget når det er stille og rolig i heimen.
 Endelig ble det en solskinnsdag og jeg fikk begynne å rydde litt i hagen. Det ser ut som det må skiftes ut noen vintergrønne busker som ikke har overlevd tørrfrosten i vinter. Satser på at de vil komme flere fine vårdager mens jeg er hjemme i "barselpermisjon"
 
 


onsdag 1. mai 2013

01.05.2013

Valpene dag 3.
Ro og harmoni i valpekassa. Spiser og sover og legger på seg. Mamma Alva har det travelt med vasking og mating av de små.
Jeg hadde håpet på litt mer sol og varme nå når vi runder mai måned, men nei. Da jeg var ute med hundene i morges halv sju var det bare en varmegrad ute. Så her fyres det for fullt.